Pocakkal

Pocakkal

fitmummy® prenatális tréning

Nagyon sok kismamában merül fel a kérdés,
hogy vajon a növekvő pocakkal milyen mozgásprogramban vehet részt, ami

kellően biztonságos,

jó a mamának és a babának is,

kellő kihívást és szórakozást is ígér.

Gyorsan megnyugtatunk minden leendő anyukát: amennyiben minden rendben van a babával és Veled is (rendszeres orvosi kontroll mellett), a lehető legjobb, amit tehetsz, ha aktív maradsz és sportolsz!

baba-canstockphoto2596864

Biztonságban vagy!

A fitmummy® prenatális (pocakos) tréningje gerincspecialista gyógytornászok által kidolgozott biztonságos és szórakoztató mozgásprogram. Prenatális trénereink alapos képzést, majd szigorú vizsgát követően szerzik meg oklevelüket.

A fitmummy® pocakos tréning elemei:

preventív gyakorlatok
(légzőtorna, keringésjavítás)

gerinctréning
(mobilizáció, törzsizmok erősítése, egyensúlygyakorlatok)

fittségi edzés
(kardió- és súlyzós gyakorlatok, stabilizáció)

jóga gyakorlatok
(csípő- és mellkasnyitás, jóleső áramlás)

medencefenék torna
(gátizmok lazítása, erősítése)

relaxáció
(lazítás, légzőgyakorlat, kapcsolatteremtés a babával)

pre-canstockphoto18609232

A fitmummy® pocakos torna célja:

erős, ellenálló izomzat

rugalmas, stabil gerinc

jó keringés

a szükséges mértékű fizikai kihívás

jó közérzet és hangulat

megnyugvást adó relaxáció

A fizikailag és mentálisan is fitt kismama számára a várandósság könnyebb, a szülés utáni regeneráció gyorsabb lesz, a babavárás és a baba érkezése örökre szép élmény marad!

Trénerkeresőnkben megnézheted,

hol van a közeledben fitmummy® pocakos tréning.

Gyakori kérdések

 • Mikor érdemes elkezdeni várandósan sportolni, mozogni?

  Általában azt javasoljuk, hogy az első 10-12. hétben inkább aktív pihenéssel, sétákkal, esetleg nagyon könnyű, jóleső átmozgatással terheljék csak a kismamák magukat. Az első trimesztert követően viszont bátran elkezdhetők a kismamák számára megfelelő gyakorlatokból álló és intenzitású tréningek.

  Ha a várandósság előtt nem volt rendszeres a sport az életedben, akkor ne most akard kigyúrni magad vagy elérni a csúcsformádat. Ez esetben kezdetben válassz egy alacsonyabb intenzitású tréningprogramot, majd fokozatosan építkezz a terhelhetőségednek megfelelően.

  Ha viszont a baba előtt is rendszeresen sportoltál, táncoltál stb., az első trimesztert követően nyugodtan folytasd a megszokott programot, az állapotodnak megfelelő változtatásokkal. Trénereink szívesen segítenek, hogy mikre kell figyelned a várandósság alatti sportolásnál.

  A fitmummy® pocakos tréning maximálisan biztonságos minden kismamának, akinek várandóssága problémamentes és orvosa engedélyezi számára a tornát. Csoportos és egyéni órára (személyi edzésre) is járhatsz trénereinkhez.

 • Meddig tornázhatok pocakosan?

  Ameddig jólesik!
  Amennyiben az orvosod nem tiltja meg és minden rendben van Veled és a babával is, akár az utolsó napokig is tornázhatsz. A fő szabály azonban az, hogy engedd el az elvárásokat, csak azt és ennyi csinálj, ami és amennyi jólesik!
  Ha már a második, harmadik stb. babát várod, ne lepődj meg, ha nem úgy viseled a terhelést, mint az előző babá(k)nál. Minden várandósság más, még egyazon anyukánál is. Szóval figyeld a tested jelzéseit és maximálisan tartsd be az orvosod javaslatait!

 • Vannak veszélyes gyakorlatok, edzésformák?

  Hogyne!
  A várandósság sok szempontból változtatja meg a tested működését, ez már önmagában megkívánja, hogy megválogasd, mit és hogyan végzel. Emellett a baba védelme miatt is le kell mondani bizonyos tevékenységekről. A fitmummy® trénerek készséggel segítenek abban, mik az ellenjavallt edzések, tevékenységek, de a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk pár példát:

  • túlzottan magas intenzitású tréningek
  • esés- vagy ütésveszéllyel járó edzések
  • a hasizmok túlzott feszítésével járó gyakorlatok
  • ugrálással, zökkenéssel, becsapódással járó gyakorlatok
  • minden, ami nem esik jól.

  Néhány példa, amit nem javasolunk:

  • küzdősportok
  • kontaktsportok
  • extrémsportok
  • labdajátékok (foci, kosárlabda, kézi labda)
  • erőemelés
  • búvárkodás
  • forró jóga
 • Súlyzós edzést végezhetek?

  Persze, de csak módjával!
  Bár keringenek az interneten óriási súlyokat emelgető kismamákról videók, szakemberként óvva intünk, hogy ilyen extrém terhelésnek tedd ki magadat. A nagy súlyok emelése nem csupán a kar izmaira dolgoztatják, hanem óriási hasűri nyomásnövekedést hoznak létre. Ez pedig most nagyon nem kívánatos a várandósság alatt.

  Kisebb súlyokkal, gumiszalagokkal azonban nyugodtan végezhetsz izomerősítő gyakorlatokat. Szükséged is lesz azokra az izmokra a baba gondozása körüli feladatoknál.

  Ha nem vagy benne biztos, hogy mekkora terheléssel dolgozhatsz, kérd ki egy fitmummy® prenatális tréner tanácsát!